"New Year, New Me" lienee kulutetuin lausahdus tässä vuodenvaihteen tienoilla. En halua sanoa sitä ihan noilla sanoilla, mutta jotain vastaavaa yritän saada aikaiseksi.
Joulupukki toi minulle 10 kerran salikortin lähisalille ja mukaan kuului yksi PT-tunti, jonka varasin 4.1. perjantaille. Yritän nyt edes vähän innostua salilla käymisestä, edellisestä kerrasta on 22 vuotta ja silloin taisin käydä siellä ehkä pari kuukautta, kunnes ystäväni myöhästyi kerran bussista, eikä ehtinyt kanssani sovittuun jumppaan ja päätimme mennä jumpan ja salin sijaan pizzalle. En muista koskaan palanneeni tuon kerran jälkeen enää salille.

Tavoitteeni yritän pitää maltillisina: tiukempi keskivartalon lihaksisto, terve selkä ja ryhti, paremmat lantionpohjan lihakset sekä kauniit käsivarret. Ei siis niinkään ulkonäkökeskeistä treeniä, vaan ensisijaisesti treenaan terveyttä ja sitä kautta sitten toki tapahtuu myös sitä ulkonäön skarppautumista.

Bongasin äsken jumpan nimeltä Lavis ja kun mulla nyt on nuo uudet salikamat, voisin käydä niitä testaamassa ennen saliharrastuksen aloittamista tuolla jumpassa.

Mulla tulee kevään lopussa ikää 40 ja olisi kiva olla sanotaan nyt vaikka 4-5 kiloa kevyempi silloin, tai ainakin silmin nähden kiinteämpi, jos ei kiloja lähde ihan noin paljon.

Tavoitepainoni on ollut 61-62 kg, mutta se on lihaksetonta painoa. En ole koskaan omistanut lihaksia, joten en tiedä, paljonko vaaka näyttää niiden kanssa silloin, kun ulkomuoto muilta osin tyydyttää. Testataan!

Tunnen itseni ja mieleni haasteet ja on ISO riski, että tämä koko homma loppuu lyhyeen, mutta yritän. Koitan ajatella, että jokainen pienikin liikuntakerta on parempi kuin ei mitään, yritän olla joustavampi aiemman "kaikki tai ei mitään" -ajatteluni kanssa. Yritän ajatella tätä loppuelämän muutoksena enemmän kuin äks kertaa viikossa pakkoliikkumisena. Nyt tätä kirjoittaessani tajusin, että en ehkä edes yritä ottaa tavoitteeksi 2-3x salikäyntiä viikossa, vaan 2-4 mitä tahansa liikuntasuoritusta viikossa. Oli se sitten kävelylenkki, jumppa, sulkapallo tai mikä tahansa... Yritän löytää uusia lajeja ja rohkeutta kokeilla niitä ja mennä mukaan. MIKÄ TAHANSA ON PAREMPI KUIN TÄMÄ SOHVALLA ISTUMINEN.